1945?8?6? | Ajuntament de L'Hospitalet

Auditori Barradas

Facebook Auditori Barradas
Twitter Auditori Barradas

1945?8?6?

de Gaspar Burón
de l'1 de desembre de 2022 al 8 de gener de 2023
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: Auditori Barradas(Auditori Barradas)
RB Just Oliveras 56  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

Inauguració: Dimecres, 14 de desembre a les 19 hores


Aquell matí de 2018 gairebé tots els nens congregats al Parc Memorial de la Pau d'Hiroshima portaven una grua de paper entre les mans per a regalar-la als assistents del Parc. Un nen se'm va acostar i em va oferir una. En aquest moment va començar aquest projecte que fa de missatger. Perquè el record és la resistència a l'oblit, un retrovisor que reflecteix el passat per a ajudar-nos a avançar i no tornar a xocar amb el que mai hauria d'haver estat.

Gaspar Burón
Autor

Expressar l'horror no és difícil, una foto, un crit, una dona alçant els braços al cel; el que és complicat és fer-ho a través de coses senzilles, fins i tot belles, com són el carbó i la tela, sense mostrar explícitament el dolor i la mort, tan sols suggerint el que va passar.

L'exposició 1945?8?6?de Gaspar Burón acompanya la història de Sadako Sasaki, una nena que va morir amb dotze anys a conseqüència de la radiació i que il·lusionada per curar-se va fer mil grues de paper per a aconseguir-ho, com així resava la llegenda. Des de llavors els nens continuen la tradició i les regalen celebrant la seva memòria al Parc Memorial de la Pau d'Hiroshima.

En aquesta obra, la idea de la qual va néixer allí, l'horror no es veu, s'imagina, se sent per sota, es fa olor, però no s'insisteix en ell, perquè el que importa és la reacció dels quals el van viure, els valors que van transmetre als seus fills. És un llegat d'esperança, de perdó, que no d'oblit.

Carme García i Parra
Escritora

  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de 1945?8?6? (nova finestra)