Auditori Barradas

Facebook Auditori Barradas
Twitter Auditori Barradas

Ones

Pessics de ciència
Data: 19 d'abril de 2018
Hora: 20 h
Organitzadors: Pessics de ciència
http://pessicsdciencia.blogspot.com.es/
Lloc: Auditori Barradas(Auditori Barradas)
RB Just Oliveras 56  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

L'onada social avança, implacable, cap a la realitat virtual. La tecnologia ha entrenat els nostres ulls per mirar sense veure-hi. Som a la darrera cruïlla. Espècie o individus? Diuen que la webcam és la nova àgora però, mentrestant, les places s'omplen de terrasses i de pàrquings. Són les contradiccions del nostre temps. És la dictadura del Facebook, la dictadura del Tinder; la barra lliure dels mercats i dels oligopolis.

Ones reflexiona sobre com l'ésser humà, immers dins l'ona social ideològica traduïda en les noves tecnologies, està desapareixent com a espècie humana. Qüestiona com som capaços de modificar els usos i convencions socials a través de la invasió de la tècnica en un camp reservat fins ara a la paraula i l'emoció. Ja no hi ha espai per a la tragèdia: Tinder, Facebook iWhatsapp estan al servei del drama.

Vides viscudes des de l'anonimat, des del nick, des de l'avatar, des de l'usuari, des de la fredor: la fredor de les relacions, la fredor de la pantalla. Una vida abocada a la facilitat, a la comoditat, al consum, al benestar. Sense límits, conduits per una falta idea d'impunitat, per un impuls irracional. El mateix impuls del "Like".

Ones ésun espectacle en primera persona. L'Ona està sola, amb el mòbil, a sobre de l'escenari. A la paret hi ha projectada la pantalla del seu telèfon. Està jugant als Diamantes, i després rep un Whatsapp, i una notificació de Facebook, i un Telegram, i un Tinder. El públic pot veure tot el que passa pel seu mòbil.

Ona Beneït, actriu
Joan Fullana, direcció
Joan Tomàs Martínez, dramatúrgia

No recomanat a menors de 12 anys.

  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Ones (nova finestra)
Veure imatge de Ones (nova finestra)