Auditori Barradas

Facebook Auditori Barradas
Twitter Auditori Barradas

Els Drets Humans a l'era dels grans canvis

Ho organitza: Tres Quarts per Cinc Quarts - Espai de Debat
Data: 11 de desembre de 2017
Hora: 19 h
Tipus d'entrada: Lliure
Organitzadors: 
ASS. TRES QUARTS PER CINC QUARTS-Espai de Debat
Lloc: 
RB Just Oliveras 56  (L'Hospitalet de Llobregat)
“Considerant que el reconeixement de la dignitat inherent i dels drets iguals i inalienables de tots els membres de la família humana és el fonament de la llibertat, la justícia i la pau en el món.”

Així s’inicia, en el seu preàmbul, la Declaració Universal dels Drets Humans, aprovada el 10 de desembre de 1948 per l’Assemblea General de les Nacions Unides. D’aquí uns dies complirà 69 anys. Quin és l’estat de salut actual de la Declaració? Tot i ser un text de caràcter no vinculant, la Declaració suposà un punt d’inflexió que, després de la Segona Guerra Mundial, va reconèixer un cos de drets bàsics que asseguraven la dignitat humana, independentment del sexe, la religió, l’ètnia, la ideologia, etc.

En aquests moments, però, ens trobem en una època protagonitzada per la incertesa en diversos àmbits: auge de l’extrema dreta a Europa, afebliment del projecte polític de la Unió Europea, un món amb una realitat econòmica que ha vist com la desigualtat s’ha incrementat de forma gairebé exponencial, l’amenaça del canvi climàtic… I també l’absència de resposta de les democràcies europees enfront grans crisis humanitàries com la dels refugiats i refugiades sirians, o la d’aquells i aquelles que segueixen morint cada dia al Mediterrani.

Atesa la necessitat de reflexionar sobre aquestes qüestions, l’Aula de Drets Humans de l’Hospitalet us proposa celebrar el Dia Internacional dels Drets Humans amb un col·loqui amb Josep Ramoneda; periodista, filòsof i escriptor. Ramoneda és, a més, President del Grup 62 i Director de la revista La Maleta de Portbou i de l’Escola Europea d’Humanitats. Moderarà l’acte en José María García-Pastor, periodista i politòleg.
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus