Auditori Barradas

Facebook Auditori Barradas
Twitter Auditori Barradas

El corazón no olvida. Una historia sobre el Alzheimer

Conferència Teatralitzada
Ho organitza: Associació Familiars Alzheimer
Data: 18 de setembre de 2019
Hora: 18 h
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: Auditori Barradas(Auditori Barradas)
RB Just Oliveras 56  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
L'Associació de Familiars Alzheimer de L'Hospitalet organitza un any més aquesta activitat per seguir fent difusió sobre aquesta malaltia. Enguany, la conferència teatralitzada que veurem gira entorn de la figura del Dr. Alzheimer i el descobriment de la malaltia que porta el seu nom. És un viatge en el temps, en què recorrem les troballes més rellevants de la malaltia, des del seu descobriment fins als nostres dies.

Una conferència teatralitzada és una forma diferent d'aprendre conceptes científics a través del teatre, en què el públic assistent pot participar preguntant els seus dubtes o compartint els seus testimonis.

Aquest espectacle té una clara dimensió divulgativa i pedagògica, a través d'una
proposta escènica atractiva, entretinguda i emotiva. És un espectacle dirigit a malalts, familiars, cuidadors i professionals vinculats directament o indirectament a la malaltia de Alzheimer.

SINOPSI

Auguste Deter acabava de fer cinquanta anys quan va començar a sentir gelosia del seu marit. Aquest va ser el primer símptoma. El va seguir la pèrdua de memòria, cada vegada més gran, fins que un dia va sortir de casa i no va saber tornar. Quan va començar a cridar dient que volien matar-va ser ingressada a l'Hospital Psiquiàtric de Frankfurt. El Dr Alois Alzheimer la va seguir durant mesos i es va adonar que estava davant d'un estrany cas. Auguste no estava boja, d'això n'estava segur. Quan Auguste va morir i Alois va poder analitzar el seu cervell, l'autòpsia va revelar que el seu cervell estava atrofiat i, sota el microscopi, presentava unes lesions rares que mai havia vist.

El 4 de novembre de 1906, el Dr. Alzheimer va presentar les seves conclusions en una conferència i poc després les va publicar en un article titulat "Sobre una peculiar malaltia de l'escorça cerebral", que va passar gairebé desapercebut per la comunitat científica.

Repartiment

Dramaturgia: Susana E. Martínez
Interpretació: Susana Eva Martínez i Pep Mirás
Direcció: Blanca Pàmpols i Susana E. Martínez

Amb la col·laboració de InCiTe
  • Facebook
  • Twiter