Auditori Barradas

Facebook Auditori Barradas
Twitter Auditori Barradas

Festival Berdache 

Gender Art Festival
del 19 al 28 de juny
Tipus d'entrada: Pagament
Lloc: Auditori Barradas(Auditori Barradas)
RB Just Oliveras 56  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

Berdache [Gender Art Festival] és una proposta en la qual l'art es converteix en l'eix vertebrador per a transitar per les temàtiques relacionades amb la identitat de gènere, objecte de debat que s'ha posicionat en els últims anys com un fenomen social. Aquesta qüestió es desenvolupa encunyant nous conceptes i donant visibilitat a determinades minories però sobretot enderrocant prejudicis. Amb aquest propòsit, al llarg de cinc jornades es realitzaran mostres d'artistes referents en la recerca i desenvolupament d'obres vinculades al gènere.

Berdache desenvolupa el seu discurs valent-se de l'expressió artística com a matèria primera i el districte cultural de L'Hospitalet de Llobregat, un dels focus creatius més efervescents del panorama nacional, com a emplaçament. Aquest festival té l'objectiu de donar a conèixer a artistes locals, nacionals i internacionals, quins amb la seva obra, ens conviden a reflexionar i ens regalen nous punts de vista. Una programació amb un alt poder d'atracció per a arribar a tota mena de públics, un espai on es pugui preguntar, conèixer, descobrir i reflexionar, descobreix-lo.

CONCEPTE

Els berdache o badea, també coneguts com els dos esperits, són individus pertanyents a pobles amerindis d'Amèrica del Nord. Tenien els patrons de conducta dels dos gèneres (masculí i femení).

Es considerava que els berdache posseïen la capacitat de desafiar a la naturalesa i eren, per tant, especials.

Les persones considerades Dos Esperits ocupen un lloc singular en la cultura dels nadius americans, equilibrant l'esperit masculí i el femení fins i tot quan introduïm termes actuals com a gai, lesbiana o transgènere. Són un clar exemple de les ambigüitats que acompanyen al gènere i la cultura.

Dimecres 24
Inauguració Exposició Berdache + Universitat de Barcelona

Divendres 25
SIMONA
Música
Durada: 60min.

Dissabte 26
VAROSHA de Mireia Calafell y Björt
Música y poesía
Durada: 50 minuts

Diumenge 27
LAS BAJAS PASIONES
Música
Durada: 60min. 

Dilluns 28
LOS MICRÓFONOS
Jorge Dutor y Guillem Palol
Durada:50 min

  • Facebook
  • Twiter
cartelVeure imatge de Festival Berdache  (nova finestra)
cartel altVeure imatge de Festival Berdache  (nova finestra)