El ring | Ajuntament de L'Hospitalet

Auditori Barradas

Facebook Auditori Barradas
Twitter Auditori Barradas
Instagram Auditori Barradas

El ring

Espriu vs Ferrater
Data: 23 de novembre de 2023
Hora: 20:00h
Tipus d'entrada: Pagament
Preu: 15 €
Lloc: Auditori Barradas(Auditori Barradas)
RB Just Oliveras 56  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

El ring vol contrastar el to de veu sincer i alhora irònic de Gabriel Ferrater i els cants patriòtics i al·legòrics de Salvador Espriu. Aquests dos poetes hi són representats com un reflex d’ells mateixos. Espriu és el poeta nacional i tot d’una esdevé l’actor que interpreta els titelles de Primera història d’Esther. Ferrater, en canvi, és un seductor murri i estereotipat, un galant eteri d’un film italià en blanc-i-negre dels anys 60.

Tots dos són uns grans xerraires incorregibles. S’adrecen al públic. Representen escenes de la Guerra Civil. Reciten poemes. Malparlen l’un de l’altre. No hi ha dues presències i dos lletraferits i dos sols més oposats. El sol jueu i el sol romà. El màrtir, “un captaire destruït per la vida”, i el sàtir, “el partidari de la felicitat”, que beu ginebra amb els poetes joves i els diu que ha fet versos per ensenyar a Espriu a fer-ne i els diu que les cançons de J. V. Foix són més realistes que les al·legories del poeta de Sinera.

L’espectacle vol ser un homenatge a la paraula i al vers i alhora vol ser una mirada neta, i divertida, dels anys 60. Perquè, com diu Ferrater, “Som tots fills de l’espanyol i la seva muller de sempre, que és la por”.

Direcció i dramatúrgia: Albert Roig
Actors: Dafnis Balduz (Salvador Espriu) i Jaume Madaula (Gabriel Ferrater)
Veus en off: Emma Vilarasau i Pere Arquillué

Festival Acròbates 

  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de El ring (nova finestra)
Veure imatge de El ring (nova finestra)
Rambla Just Oliveras 56. CP: 08901 - Telf.: 93 403 29 30 - barradas@l-h.catAvís legal