Auditori Barradas

Facebook Auditori Barradas
Twitter Auditori Barradas

Mathias Lévy Trio

Revisiting Grappelly
Data: 17 de febrer de 2018
Hora: 20:00
Preu: 15 €
Lloc: 
RB Just Oliveras 56  (L'Hospitalet de Llobregat)
Amb talent i audàcia, Mathias Lévy renova la tradició del violí jazz reactivant l'herència de Stéphane Grappelli gràcies a un disc gravat a la Philharmonie de París, tocant un violí que havia pertanyut al mestre desaparegut fa vint anys. Dues bones raons per celebrar la seva importància i per presentar aquest nou treball: Revisiting Grappelli.

Per concretar aquest gran projecte, Mathias Lévy té tres socis de luxe. El primer és el contrabaixista Jean-Philippe Viret que, abans de convertir-se en un dels músics francesos més reconeguts en el món del jazz, va ser l'acompanyant titular de Stéphane Grappelli del 1989 fins a la mort del violinista. El segon és Sébastien Giniaux, instrumentista amb una sorprenent polivalència, còmode tant a la guitarra com al violoncel i que, com Mathias Lévy, han après tocant jazz manouche, i actualment és una de les figures reconegudes mundialment. El tercer soci, finalment, és el museu de la Música de París que, al si de la Philharmonie de París, conserva en les seves col•leccions un violí que havia estat de Stéphane Grappelli i que va ell va rebre de les mans de Michel Warlop (1911-1947), un altre pioner francès del violí jazz.

És amb aquest instrument emblemàtic que Mathias Lévy ha gravat tot el seu disc. Un disc emocionant, virtuós i que, per sobre de totes les coses, fa que la música de Stéphane Grappelli torni a estar entre nosaltres.

Mathias Lévy, violí
Sébastien Giniaux, guitarra i violoncel
Jean-Philippe Viret, contrabaix
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus